Nyhetsbrev April 2018

UTVECKLAR TOPPKRAFTER!
2018-04-30

Träna din hjärna för framgång

Du är inte din hjärna! Hjärnan är ett organ som många andra i kroppen som har ett ursprung för 100 miljoner år sedan. Du kan inte stoppa alla tankar som flyger förbi din hjärna, men du kan påverka din vilja – vad du väljer att fokusera på. Använder du din hjärna på rätt sätt? Så att livet blir lättare, roligare, enklare? Vi har så lätt att fokusera på och dra till oss det negativa som en våt filt, medan när vi får positiv feedback rinner det av som teflon – det fastnar inte. Det är såhär hjärna är design.

Den goda nyheten är att modern hjärnforskning visar att vi kan förändra vårt sätt att tänka genom träning.

I april hade vi förmånen att få besök av Dr Maria Nemeth PhD Psycology och MCC coach, som höll ett bejublat seminarium om hur vi kan nå framgång genom att träna hjärnan. Hon berörde många intresserade deltagare från AMCHAM, American Chamber of Commerce och TrueNorth nätverket och Stelenavänner i ett samarrangemang med Stelena.

Maria berättade om att vikten av att träna hjärna att skifta fokus. Att först lära dig att observera vad som händer i dig när du blir frustrerad och stressad, vilka tankar får du då? Det du fokuserar på växer …..Vad skulle hända om du istället skiftade fokus till något som gynnar dig bättre? Något som bättre plogar din väg.

När jag skall hålla ett föredrag blir jag lätt stressad och tankar dyker upp som ”jag är inte tillräckligt bra”, ”jag kommer att göra fel, glömma bort vad jag skall säga” ”jag får inte igenom mitt budskap” Då gäller det att fundera på om det hjälper det mig att jag tänker så…  – NEJ , jag blir bara mera stressad och gör då inte bra ifrån mig. Genom åren och med träning hos min coach Maria Nemeth har jag istället lärt mig att (i de flesta fall ) skifta fokus och istället fokusera på tankarna… ”Jag kan tillräckligt om det här, jag har mycket bra att förmedla” och dessutom – ”jag är en person som utvecklar mig hela tiden”. Det hjälper mig att få ett lugn och får mig att växa.

– Vad skulle det innebära för dig att lära dig det här sättet att tänka? Vad skulle du kunna uppnå?

Vi kan alla fastna i negativa tankar, vanligtvis när vi skall göra något nytt, eller står inför någon ny utmaning, men jag vet att det går att träna hjärnan. När du tränar dig på de negativa tankarna blir du ju bra på det – eller hur?

– Hur vill du ha det? Vilka positiva tankar och scenario vill du fokusera på?

Stelenas coacher kan erbjuda dig verktyg för att ändra ditt sätt att tänka. Välkommen till träningsläger för att fokusera på positiva gynnsamma tankegångar som leder dig till det resultat som du vill ha.

Catrine Berndtson , Stelena Utveckling och Coaching

En coach kan hjälpa dig på vägen. Läs mer om våra coachingprogram här

Utveckla dig som Ledare

Vill du utvecklas som ledare? Anmäl dig till kursen här

En Utvecklande Ledare skapar framgångsrika organisationer och medarbetare

Röster från kursen mars 2018: Utvärdering 6,5 på en 7-gradig skala ”Alla som har en position som ledare borde gå UL” ”Mycket bra coaching och träning, är behovs-anpassad, dvs passar alla typer av chefer på olika nivåer” ”Viktigaste var självinsikten och vilka tankesätt och verktyg som kan hjälpa mig” ”Bra ledarskapsutbildning som ställer stora krav på att man själv reflekterar och tar ansvar för om det skall bli någon skillnad”.

”Jag kan varmt rekommendera andra att gå UL-utbildningen hos Stelena. Trevligt bemötande, intressant och bra upplägg på kursen.”

Vill du veta mera om kursen? klicka här

Anmäla dig här

Catrine Berndtson 2017 coachar toppkrafter

Catrine Berndtson

Catrine som coachat toppkrafter sedan 2001 till resultat och fokus framåt, äger och driver Stelena.

Med sitt inspirerande sätt har hon dessutom utbildat i ledarskap, förändringsledning och coachande Ledarskap. Nu även som handledare på kursen Ny som chef.

Se mer om våra coacher här

 

Postad i kategori: ,