Nyhetsbrev Mars 2018

UTVECKLAR TOPPKRAFTER!
2018-03-27

Vad är viktigast för dig?

Ibland kan det vara bra att tydligt kunna formulera för sig själv vad det är som är viktigt.

Det som är viktigt för just dig. Det du sätter värde på.

TIPS FRÅN STELENAS COACH CAROLINE WENDT JÖNSSON:

I en vardag full av deadlines, möten och familj är det lätt att ryckas med. Ryckas med av kulturen i mötesrummet, snacket i fikapausen eller kollegors tyckande. Kanske påverkas man av åsikter från släktingar eller bekanta. Kanske jämför man sig med andra avseende jobb, prestationer, relationer eller annat.

Men vad vet vi egentligen om dem vi jämför oss med? Dessa kollegor, släktingar och grannar. Jämförelserna blir snabbt ointressanta och skapar snarast förvirring eftersom vi alla är så olika. Vi går ju igång på helt olika saker, har olika behov och drömmar.

Ett viktigt område som vi ofta återkommer till om inom coachingen är värderingar. 

Att ta sig tid att känna in och sätta ord på det som är viktigt. När man har gjort det tydligt för sig själv och riktigt landat i den egna känslan så kan vissa beslut bli enklare. Val, beslut om riktning och om vad som går att välja bort blir tydligare. Insikten om vad jag vill ha mer av i mitt liv blir som en kompass att förhålla sig till.

En utmaning i värderingsarbetet kan vara att komma ifrån bruset.

Brus kan handla om just åsikter från personer omkring oss, om gamla tankemönster eller om åtaganden som upptar vår uppmärksamhet. Det finns många olika sätt att filtrera bort bruset och istället landa i en egen känsla av vad som är viktigt nu. Vad funkar för dig? Har du funderat över vad som får just dig grundad och trygg i dig själv, i dina värderingar och i dina vägval.

Den här typen av frågor utgör själva fundamentet för det arbete som vi gör inom coachingen.

Det handlar om att skapa en trygg och tillåtande miljö som ger dig utrymme att klargöra och sätta ord på det som är viktigt för dig. Svaren kommer inifrån dig själv, det coachen bidrar med är närvaro, trygghet, struktur och metodstöd.

Vill du ta reda på vad som är viktigast för just dig, kontakta en coach från Stelena!

Läs mer om coaching här.

 

Caroline Wendt Jönsson

Executive coach

Caroline brinner för att utveckla människor, varför hon nu använder sina erfarenheter som expert och ledare i rollen som coach och konsult för att få andra att växa. Hon uppskattas speciellt av sina kunder för sin noggrannhet, professionalism, engagemang och varma omtanke om livsfrågorna.

Läs mer om Caroline här!

 

Postad i kategori: ,