Öppna kurser

Öppna kurser - Boka din kurs idag

Stelena arrangerar öppna kurser några gånger per år med fokus på olika områden. För specifika datum ser vår hemsida eller kontakta oss så berättar vi mer.

Exempel på ämnen:

  • Konsten att leda sig själv
  • Utvecklande Ledarskap
  • Leverans med balans

Vi skräddarsyr även företagsspecifika kurser som ges internt i organisationen. Dessutom anlitas vi regelbundet för olika typer av inspirationsseminarier; vid en kick off, chefsdag eller medarbetar-event där vi delar med oss av vår kompetens med syfte att bland annat förstärka kundrelationer eller inspirera intern personal. Vi varvar utbildning och storytelling med interaktiva övningar så att deltagarna får med sig en upplevelse.

Ett seminarium kan hållas 1 eller 2 timmar, hel- eller halvdag.

Utvecklade ledarskap

Programmet kännetecknas av att ledaren uppträder som föredöme och agerar utifrån en synliggjord värdegrund. En utvecklande ledare inspirerar och stimulerar till delaktighet och kreativitet samt av personligomtanke för att ge stöd men också att konfrontera i ett gott syfte,både för individen och för organisationen.

Utvecklande Ledarskap (UL) består av 4 dagars utbildning (3+1 dag) och inkluderar en 360 graders bedömning samt ett individuellt coachmöte. Programmet är utvecklat och kvalitetssäkrat av Försvarshögskolan och har funnits på den svenska kommersiella marknaden sedan 2004.

UL är utvecklad utifrån en bred vetenskaplig bas av personer med utgångspunkt i organisationsteori, pedagogik, psykologi, psykiatri, socialpsykologi och sociologi.

Utvecklande Ledarskap rekommenderas för erfarna chefer och ledare och ger mätbar effekt.

”Jag fick en syn på hur jag är som ledare och en annan vinkel på hur jag skall lösa problem" Carl-Fredrik Norgren Chef ABB

För att veta mer om nästa kurs gå till vår kurssida

 

Ny som chef

Coachande ledarskap får både chef och medarbetare att växa.

Idag talar många företag om coachande ledarskap. Och faktum är att när det verkligen fungerar presterar medarbetarna bättre samtidigt som de trivs bättre med sin chef och sina arbetsuppgifter. Ett coachande ledarskap skapar möjligheter till bättre kommunikation och stärker medarbetarnas förmåga att agera självständigt. För chefen frigör det tid för strategiarbete och planering – vilket gör det lättare att vara chef.

Genom praktiska övningar får du kunskap om hur du eller din grupp kan använda ett coachande förhållningssätt i verksamheten. Du tränas i att coacha olika personer i olika typer av situationer för att öka deras motivation och resultat. Vi erbjuder individuella program eller workshop för grupper.

Kontakta oss för ett förutsättningslöst möte.